Lær deg om fortellerevnen fra Rorbua

Når man er interessert i humor er det lite som slår en god morsom historie. Men for at en skal le av en historie er det ikke bare fortellingen i seg selv som skal være bra, men det er evnen til å fortelle historien med innlevelse og entusiasme som er minst like viktig. En dårlig historie kan gjøres morsom med god fortellerevne, mens en god historie kan gjøres dårlig om den ikke blir fortalt riktig.

Spesielt om man har tanker om å prøve seg innen skuespill eller som en komiker, er det svært så viktig å lære seg hvordan man formidler noe til et publikum. En måte å lære seg det på er rett og slett ved å observere de som er flinke. Et av de populære NRK programmene som gikk på tidlig 90-tallet, het Rorbua. Det var et humorprogram som ble filmet i Tromsø, hvor gjester fortale morsomme historier og vitser. Har treffer du på mange av Norges beste vitsefortellere, og alle kan nok plukke med seg et lite tips eller to fra det de gjør. Se for eksempel Tor Hamnes fortelle historien om den forsvunne samen.

Som et lite eksperiment har jeg også lurt på om jeg prøve meg som komiker for en kveld. Det er et åpen scene arrangement på en lokal pub her om noen uker, hvor man kan melde seg på og få 5 minutter disponibel til stand up. Det er ganske nervepirrende å skulle prøve seg på noe slikt, men det hadde vært veldig morsomt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>