En komiker den nye presidenten i Guatemala

jimmy morales
Man ser ofte at fremtredende folk i underholdningsbransjen gjør det bra i den politiske arenaen. Siste tegn på det kunne vi få fra Guatemala hvor Jimmy Morales, en kjent komiker i landet, ble valgt inn som president med en oppslutning på hele 71 prosent mot rivalen Sandra Torres som endte opp med en oppslutning på 29 prosent. En så tydelig og klar valgseier en kan få med andre ord.

At mennesker som har gjort det bra innen film og tv også blir suksesser innen politikk er ikke noe overraskelse i seg selv, da mange av kvalitetene lett lar seg overføre fra den ene arenaen til den andre. Blant annet ting som det å kunne engasjere og prate til et publikum, og vite hvordan man skal gjøre en god profil i ulike mediekanaler som radio og TV.

Humor i seg selv har blitt brukt som politisk virkemiddel i lange tider, og kan være en effektiv måte å nå frem med et budskap på.

Andre oppdateringer
Jeg nevnte i den første bloggposten min at det ikke bare skulle dreie seg om humor her på siden, og at jeg også skulle skrive litt om hva som foregår i livet mitt. Det er jo min personlige blogg, så da gir det jo bare mening at det er noe jeg drøfter fra tid til annen. Det største prosjektet jeg har gående nå er at jeg holder på å pusse opp en ny leilighet jeg har kjøpt. Det er en eldre leilighet som ble kjøpt med baktanken om at jeg kan gjøre mye selv. Prisen for moderne leiligheter som er fullt innredet og satt godt i stand, synes jeg er ganske så overpriset. Mens leiligheter hvor det trengs en solid arbeidsinnsats, og selv om det selvsagt kommer til å koste en god del, så føler jeg fortsatt at man sitter igjen med en bedre helhetlig verdi enn å kjøpe “ferdig”. Det skal jo også sies at det å pusse opp og kunne forme leiligheten akkurat slik man selv ønsker, er for meg bare gøy og moro. Det var altså ikke noe tvil om hva jeg så etter når jeg skulle ut på boligjakt.

Kanskje kommer jeg etter hvert til å se meg om etter noe litt større, men det er på veldig lang sikt, og nå er bare fokuset på å få i leiligheten i god stand. Det første området som skal til pers er stuen. Så dere kan vente en liten oppdatering på hvordan det går etter hvert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>